Zondag was de eerste UMX van het seizoen in Halle. De baan lag er goed bij. Met de tijdtraining wist ik een snelle ronde neer te zetten. Deze was snel genoeg om als eerst na het starthek te mogen.

De eerste manche kwam ik goed weg. Als tweede dook ik de eerste bocht in. Helaas schoof mijn voorwiel weg en kwam ik ten val. Ik begon de manche rond een 45ste plaats. Snel reed ik na voren, maar in de eerste ronde kwam een rijder voor mij ten val en ik stond er vast achter. Dit kostte mij wel een paar plaatsen. Ik had mijn ritme weer snel terug en reed al snel de top 10 weer binnen. Ronde na ronde kon ik rijders blijven passeren. Tot de een al laatste ronde kon ik het gat dichten na de kopman. Deze wist ik de zelfde ronde nog in te halen. En de laatste ronde op de eerste plaats te eindigen.

De tweede manche kwam ik opnieuw goed uit het hek. Nu was ik als eerste weg. Ik wist mijn voorsprong snel uit te breiden tot ongeveer 15 sec. Omdat de baan er gevaarlijk en zwaar in kwam te liggen heb ik gecontroleerd de tweede deel van manche gereden. Ook de tweede manche wist ik op mijn naam te zetten.

Met twee keer een eerste plaats won ik dus ook de dagzege. Aanstaande zaterdag staat de volgende UMX op het programma in Harfsen.